canary-islands-strand-bedden-gay-beach

gran-canaria-gay

gran canaria gay

Welkom op het gay eiland Gran Canaria

Het eiland ligt op enkele uren vliegen van de belangrijkste steden op het Europese vasteland, een ontmoetingsplaats voor toeristen die heel veel willen genieten van temperaturen die het hele jaar door variëren tussen de 22 en 30 graden.

Het aanbod aan accommodatie op Gran Canaria is net zo gevarieerd als de verschillende landschappen die op het eiland zijn te vinden.

LGBTQ gemeenschap

Gran Canaria is een populaire bestemming voor de LGBTQ+ gemeenschap en wordt beschouwd als een van de meest vriendelijke bestemmingen voor homoseksuele reizigers in Europa. Het eiland heeft verschillende gebieden die populair zijn bij de LGBTQ+ gemeenschap, waaronder Playa del Inglés en Maspalomas.

Playa del Ingles

Playa del Inglés is de thuisbasis van het populaire Yumbo Centrum, een winkel- en uitgaansgebied dat bekend staat om zijn bruisende LGBTQ+ scène. Het centrum biedt een breed scala aan bars, clubs, restaurants en winkels die populair zijn bij zowel toeristen als locals. Het gebied trekt ook veel homoseksuele mannen aan vanwege het nabijgelegen strand van Maspalomas, dat bekend staat als een ontmoetingsplaats voor de homoseksuele gemeenschap.

Maspalomas

Maspalomas heeft een relaxte en liberale sfeer en staat bekend om zijn kilometerslange zandduinen en het Maspalomas-golfresort. Het strand bij Maspalomas is een populaire bestemming voor homoseksuele mannen en trekt ook veel nudisten aan.

Over het algemeen is Gran Canaria een zeer tolerante bestemming voor homoseksuele reizigers en biedt het een breed scala aan mogelijkheden om te genieten van het nachtleven en de zon, zowel in Playa del Inglés als in andere delen van het eiland.

Er is een groot aantal gay-friendly onderkomens, naast een gevarieerd aanbod aan gay-exclusive.

Accommodatie

De mogelijkheden lopen uiteen van appartementen of gezellige bungalows aan de kust tot kleine landelijk gelegen hotels in het groene bergachtige binnenland. Je kunt ook gebruik maken van het zeer uitgebreide wellness-aanbod.

Talasotherapie, behandelingen met algen, modder, zout en nog veel meer vind je in de spa & wellness-centra op Gran Canaria.

Maar Gran Canaria heeft vooral een enorm en gevarieerd aantal stranden.

Honderd verschillende stranden die speciaal voor zongenieters zijn gemaakt. Aan de zuidkant van het eiland ligt het strand van Maspalomas met een enorm duingebied erachter.  Een zee van duinen waar je bijna elke dag van het jaar van de zon kunt genieten.

Maar niet alleen de zon speelt een hoofdrol op het eiland. Ook het nachtleven van Gran Canaria heeft een grote aantrekkingskracht.

Zowel in de toeristische gebieden van Playa del Inglés en Maspalomas als in de hoofdstad, Las Palmas de Gran Canaria, zijn ontelbare pubs en discotheken te vinden waar je zodra de avond valt lekkere muziek kunt horen en kunt dansen.

Er is van alles te beleven..

Gran Canaria is een eiland met een rijke geschiedenis en cultuur. Het eiland heeft door de eeuwen heen invloeden gehad van verschillende beschavingen, waaronder de Guanchen (de oorspronkelijke bewoners), de Spaanse kolonisten en Noord-Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse immigranten.

Musea

Een van de belangrijkste culturele attracties op Gran Canaria is het Cueva Pintada Museum in Gáldar. Dit museum is gevestigd in een archeologische vindplaats en biedt een fascinerend inzicht in het leven van de Guanchen, de oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden. Het museum beschikt over gereconstrueerde woningen en biedt een kijkje in de kunst, cultuur en religie van deze oude beschaving.

Las Palmas

Ook de historische stad Las Palmas de Gran Canaria is een bezoek waard. De stad heeft een aantal prachtige architectonische hoogtepunten, zoals de kathedraal van Santa Ana en het Casa de Colón museum, gewijd aan de ontdekkingsreiziger Christopher Columbus en zijn verblijf op de Canarische Eilanden.

Evenementen

Daarnaast zijn er het hele jaar door culturele evenementen en festivals op Gran Canaria, waaronder het carnaval van Las Palmas en het Internationale Filmfestival van Las Palmas.

Ook overdag valt er op het eiland van cultuur te genieten. Festivals voor klassieke muziek, opera en dans, theateruitvoeringen en openluchtconcerten vinden het hele jaar door plaats – het maakt hier immers niet uit of het januari of augustus is.

En dan is er natuurlijk het carnaval dat wekenlang door alle dorpjes en steden trekt.

Het zijn grote feesten waarbij de hele nacht lang in de straten wordt gedanst, met grote shows zoals de verkiezing van de Carnavalskoningin en het Drag Queen-gala.

Het binnenland van Gran Canaria biedt een prachtig landschap van bergen, ravijnen en valleien. Het is een paradijs voor wandelaars en er zijn talloze routes om uit te kiezen, variërend van gemakkelijke wandelingen tot uitdagende trektochten. Enkele van de meest populaire wandelroutes zijn de Roque Nublo-route en de Caldera de Bandama-route.

Avontuur

Voor liefhebbers van avontuur biedt Gran Canaria ook mogelijkheden voor outdoor-activiteiten zoals fietsen, paardrijden, klimmen, duiken en windsurfen. Er zijn tal van bedrijven die excursies en activiteiten aanbieden, zowel op het land als op zee.

Naast de stranden biedt Gran Canaria ook een aantal prachtige natuurgebieden om te verkennen, waaronder de duinen van Maspalomas, het natuurpark van Tamadaba en de Jardín Canario (Canarische Tuin) in Tafira Alta.

Tot slot heeft Gran Canaria ook een bruisend nachtleven, vooral in het gebied rond het Yumbo Centrum in Playa del Inglés. Hier vind je tal van bars, clubs en restaurants waar je kunt genieten van livemuziek, dansen en entertainment.

Kortom, Gran Canaria heeft voor ieder wat wils en biedt veel meer dan alleen stranden.

Deel het bericht met je vrienden..