Playa_des_ingles_shopping-promenade

Gran Canaria Playa Del Inglés

Gran Canaria Playa Del Inglés

Het is verrassend dat Gran Canaria Playa Del Inglés, dat alleen per vliegtuig of met de boot te bereiken is, een van de grootste homobestemmingen van Europa is. 

In feite is het samen met Ibiza, Sitges en Mykonos. Gay Gran Canaria, vooral geliefd bij veel vakantiegangers, trekt vele homo’s uit heel Europa en in toenemende mate de wereld aan. 

Geliefd

Eenmaal op Gran Canaria zul je snel begrijpen waarom het eiland zo geliefd is bij zijn homoseksuele bezoekers. 

Het is goedkoop, extreem homovriendelijk, heeft een zeer diverse homoscene, goede homohotels, fantastisch weer, verlaten stranden

En de mooiste woestijnen die je ooit zult vinden, op steenworp afstand van je hotelkamer, en vol actie! Het is een combinatie die niet teleurstelt.

Wat te doen?

Playa del Ingles is een populaire badplaats op Gran Canaria en biedt tal van activiteiten en attracties voor bezoekers. Hier zijn een aantal suggesties voor wat te doen in Playa del Ingles:

  1. Relaxen op het strand: Playa del Ingles heeft een prachtig strand dat zich uitstrekt over meerdere kilometers. Het is een ideale plek om te zwemmen, zonnen en te ontspannen. Er zijn ook tal van watersportmogelijkheden beschikbaar, waaronder jetskiën, windsurfen en parasailen.
  2. Winkelen: Playa del Ingles heeft verschillende winkelcentra, waaronder het Yumbo Centrum en het Cita Shopping Center. Hier vind je tal van winkels die kleding, souvenirs, juwelen en andere items verkopen.
  3. Uitgaan: Playa del Ingles heeft een bruisend nachtleven en er zijn tal van bars, clubs en restaurants om uit te kiezen. Het Yumbo Centrum is vooral populair bij LGBTQ+ reizigers, maar er zijn ook andere uitgaansgebieden om te verkennen.
  4. Natuurpark: Midden in Playa del Ingles ligt het Dunas de Maspalomas natuurpark. Hier vind je een unieke landschap van zandduinen en stranden, met wandelpaden om van de omgeving te genieten.
  5. Excursies: Vanuit Playa del Ingles kun je verschillende excursies maken, zoals een boottocht langs de kust, een trip naar de bergen of een bezoek aan nabijgelegen steden en dorpen.

Kortom, er zijn genoeg dingen te doen in Playa del Ingles om bezoekers te vermaken en te ontspannen.

Een aantal gezellige hotels

Playa del Inglés

Het strand van de Engelsen. Dat is de vertaling van Playa del Ingles. Het is de grootste badplaats op Gran Canaria.

En het staat symbool voor het massatoerisme. In deze bruisende stad met meer dan honderdduizend hotelbedden!, draait alles om het toerisme.

Voor heel veel vakantiegangers is Playa del Inglés een uitstekende bestemming indien je eisenpakket redelijk beperkt is.

Playa del Inglés is een verzameling van accommodaties in de vorm van hotels, appartementencomplexen en heel veel mooi gelegen bungalows. Veelal omringd door een mooie aangelegde tuin.

Winkels

Tussen al deze gebouwen in staan er een aantal winkelcentra zoals de Yumbo, Gran Chaparral en de Kasbah. Deze zogenaamde CC’s (Centro Comercial) zijn de plekken waar horeca en winkels samenkomen. Hier vindt je heel veel souvenirs en kleding voor lage prijzen. Afdingen mag altijd. Hier is het waar het zich in Playa del Inglés afspeelt.

Dit betekent dat een authentiek centrum met gezellige slenter straatjes wel ontbreekt. Deze vindt je in Puerto Rico.

De Yumbo

De Yumbo Centrum is een populaire winkel- en uitgaanscentrum in Playa del Ingles, gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria. Het centrum beslaat een oppervlakte van meer dan 20.000 vierkante meter en biedt een breed scala aan bars, restaurants, clubs, winkels en entertainment.

Het Yumbo Centrum is vooral bekend als een belangrijke ontmoetingsplaats voor de LGBTQ+ gemeenschap. Het biedt een aantal bars en clubs die speciaal gericht zijn op de homoseksuele gemeenschap en er zijn regelmatig evenementen en feesten georganiseerd, waaronder drag shows en karaokeavonden.

Uitgaan

Naast het uitgaansleven biedt het Yumbo Centrum ook tal van winkels, variërend van modewinkels tot supermarkten en apotheken. Het is een populaire bestemming om souvenirs te kopen en om te winkelen voor kleding, schoenen, sieraden en andere items.

Het Yumbo Centrum heeft ook een eigen parkeerplaats en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het is een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een bruisend nachtleven en een levendige sfeer.

Playa del Inglés is een ontworpen stad in de jaren zeventig van de vorige eeuw.