Sport-op-Gran-Canaria-Fun-watersport

what-to-do

6 juli 2020 Door lastminute Uit

What to do

Wat gaan we allemaal doen in Gran Canaria op sportief vlak?

Sport op Gran Canaria

Het fantastische weer van Gran Canaria maakt het eiland een favoriet onder sportieve mensen die graag deelnemen aan het enorme scala aan activiteiten die het eiland te bieden heeft … vooral veel watersporten. Misschien hou je van zeilen, windsurfen, duiken, parasailing of nog meer avontuur…

Hier hebben we wat informatie verzameld over de leukste sporten die beschikbaar zijn..

Duiken

Het warme, kristalheldere water rond Gran Canaria maakt duiken een populair tijdverdrijf voor vakantiegangers. De zeebodem is kleurrijk en het onderwaterleven is gevarieerd. Duikers komen roggen, baarzen, barracuda’s, schildpadden, tropische vissen en af ​​en toe haaien tegen.

PADI Open Water duikcursus Gran Canaria
PADI Open Water duikcursus Gran Canaria

 Er zijn hier veel duikscholen om uit te kiezen, maar zorg ervoor dat ze gecertificeerd zijn en alle veiligheidseisen bieden; de beste gok is om professionele scholen te vragen bij de receptie van uw hotel.

Zeilen

Als u zout water in uw aderen heeft, zoek dan jachthavens, lokale zeilclubs en federaties waar u mogelijk jachten of catamarans kunt huren voor dagtochten of langere reizen. 

 Zoek in Las Palmas naar de Federación de Vela, de Puerto Deportivo of de Real Club Náutico de Gran Canaria. Ga in Maspalomas  naar de Catamaran Club, de Maspalomas Yacht Club of de Puerto Deportivo de Mogán voor de beste boten.

Waterskiën

Er zijn veel scholen op verschillende locaties; Te veel om op te noemen, de meeste toeristische stranden bieden faciliteiten voor waterskiën, jetskiën en parasailen. Meestal staan ze op het strand

Windsurfen

Dit is een van de meest populaire sporten en wordt beoefend op vele stranden. Het maakt niet uit waar je bent; er lijkt altijd voldoende wind te zijn om met je board op pad te gaan en te zeilen.

Er zijn veel geweldige plekken om te windsurfen op Gran Canaria, zoals: Playa de las Canteras  (Las Palmas), Dunkerbeck

Wandelen

Weg van de kust zijn er tal van landschappen te ontdekken. Gran Canaria heeft een ruig interieur en veel Caminos Reales (koninklijke paden), oude wegen die teruggaan tot de Guanche-tijd. 

Velen van hen zijn onderhouden en worden gebruikt door wandelaars, wat een geweldige kans biedt om het eiland vanuit een nieuw perspectief te bekijken. Ontdek de vele mogelijkheden in de bergen.

Onze top activiteiten

Bekijk hier alle mogelijkheden >

Bekijk hier alle mogelijkheden >

Veel plezier op het mooie Gran Canaria

Deel het met je vrienden..