Over Gran Canaria

Over Gran Canaria Reisinformatie

Klimaat

Gran Canaria heeft een subtropisch klimaat. Door het constante klimaat heeft Gran Canaria ook in de winter een mild en zonnig weertype. De warmste maanden zijn juli t/m september met een gemiddelde temperatuur van 28°C. De gemiddelde temperatuur is in de wintermaanden 20°C.

In de gebieden aan de toeristische zuidkust valt maar zelden regen en waait bijna altijd een verfrissende wind. Vooral op de warmste dagen biedt dit een prettige verkoeling en wordt een ondraaglijke hitte voorkomen.

strand-bedden-playa del Ingles

De noordelijke helft van het eiland en de centraal gelegen berggebieden zijn meestal natter, koeler en winderiger. Op de hoogste bergtoppen kan zelfs sneeuw liggen terwijl in de zuidelijke badplaatsen volop van de zon wordt genoten. Soms waait de calima, een harde warme wind, die het zand van de Sahara richting Gran Canaria blaast. In de zomer is deze wind warm en kunnen de temperatuur oplopen tot 40°C.

Beste reistijd

Door het constante klimaat is Gran Canaria ook in de winter een populaire winter zonbestemming. lastminutes >> In het voor-, en het najaar zijn de prijzen lager. Uitzonderingen hierop zijn de hoogseizoenperiodes rond Kerstmis, Carnaval en Pasen. In de zomer is het, behalve in augustus, relatief rustig op Gran Canaria. In die tijd komen juist veel Spanjaarden van het vasteland wat verkoeling zoeken, want op het Iberisch Schiereiland schieten de temperaturen ’s zomers omhoog tot boven de 40 graden.

Drinkwater

Het leidingwater op Gran Canaria heeft een sterke bijsmaak. Het is prima voor wassen, baden of spoelen, maar drinken wordt afgeraden. Voor consumptie koopt u flessen of containers mineraalwater in de supermarkt.

Taal

Wellicht ten overvloede: Gran Canaria hoort bij Spanje, derhalve spreekt men er Spaans. Maar met Engels kom je ook een heel eind…

Tijdsverschil

Het is op Gran Canaria 1 uur vroeger dan in Nederland. Dit geldt zowel voor de zomertijd als de wintertijd.

Electriciteit

Het voltage is er 220 volt. Verloopstekkers zijn niet nodig voor de platte stekkers. Voor randaarde stekkers heb je vaak een verloopstekkertje nodig.

Zonkracht

De zonkracht op Gran Canaria is behoorlijk hoger dan in Nederland. Het eiland ligt een dicht bij de evenaar, waardoor de zon het hele jaar door krachtiger is dan bij ons in Nederland.
In de zomermaanden is deze zelfs net zo sterk als bijvoorbeeld op Aruba Wees daarom extra voorzichtig met zonnebaden en gebruik zonnebrandmiddelen met een hoge factor 20 plus om verbranding te voorkomen.  Zelfs in de wintermaanden kun je snel verbranden als je geen maatregelen neemt. Dus advies: smeer je goed in ten alle tijde

amadores-beach-gran-canaria
Amadores beach

Munteenheid

Omdat Gran Canaria bij Spanje behoort betaalt men gewoon net als in Nederland met de Euro. In de toeristische plaatsen vind je meer dan genoeg pinautomaten. Tevens kun je bijna in ieder restaurant pinnen, of betalen met creditcard.

Vervoer

De bussen van vervoersbedrijf Global rijden over het hele eiland. Om gebruik te maken van het OV van – en naar het vliegveld, moet je wel even goed plannen voor wat betreft aankomst- en vertrektijden. Bij de meeste bushaltes staat aangegeven waar de bus naar toe gaat en de vertrektijden.

Met bv. lijn 60 kun je van het vliegveld naar Las Palmas, de hoofdstad.
Zit je in bv. Maspalomas dan is het handig om lijn 91 te nemen. Deze bus rijdt iedere dag. Van Maspalomas heb je 50 minuten nodig naar de luchthaven. Vanaf Playa del Ingles ca. 40 minuten.

Feestdagen

1 januari –  Nieuwjaarsdag (nationaal)
6 januari – Driekoningen (nationaal)
29 april – gedenkdag voor de verovering van Gran Canaria door Spanje
1 mei – Dag van de Arbeid (inter nationaal)
30 mei – nationale plaatselijke feestdag
8 september – Dag van de beschermheilige Virgen del Pino
1 november – Allerheiligen
25 december – Kerst
Overige feestdagen:
Carnaval: (Februari/Maart) (extra druk)
Gaypride: Mei en November (extra druk)

Markten

Weekmarkten van ca. 8.00-13.30 uur
Arguineguín: dinsdag
Vecindario: woensdag
San Fernando: woensdag en zaterdag
Agüimes + Gáldar: donderdag
Puerto de Mogán: vrijdag
Las Palmas: zondag
San Mateo en Teror: zondag

Tip

Luister gezellig Nederlandse muziek in Gran Canaria Ook wordt je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws uit Nederland. Kijk voor alle informatie op www.hollandfm.es De nederlandse zender op Gran canaria!

Kaart

Wat is er nog meer te beleven?

De top 10 van het ultieme Gran Canaria gevoel!

Wij wensen je een prettige vakantie op Gran Canaria!

Deel het met je vrienden!..