Maspalomas

Maspalomas is een stad gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria, een van de Canarische Eilanden, die deel uitmaken van Spanje. De stad staat bekend om zijn prachtige zandduinen en brede strand, evenals de levendige LGBTQ + -gemeenschap.

De belangrijkste attractie van Maspalomas is het Maspalomas Natural Dune Reserve, een beschermd gebied van meer dan 400 hectare glooiende zandduinen. De duinen zijn een populaire plek om te wandelen, zonnebaden en genieten van het prachtige uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Maspalomas strand boulevard

Strand

Het strand in Maspalomas is ook een grote trekpleister voor toeristen, met zijn fijne gouden zand, helder water en vele bars en restaurants aan het strand. Het strand is een populaire bestemming voor watersporten zoals windsurfen, kitesurfen en paddleboarden.

Wil je genieten op het homo strand? bekijk hoe je er moet komen >

Maspalomas is ook de thuisbasis van het Yumbo Centre, een groot winkel- en entertainmentcomplex dat zich voornamelijk richt op de LGBTQ + -gemeenschap. Het centrum heeft veel homobars, clubs en restaurants, evenals winkels die kleding, accessoires en souven verkopen

Strand van Maspalomas met vuurtoren lighthouse

Luxe hotels

Naast de natuurlijke schoonheid en het nachtleven heeft Maspalomas een breed scala aan accommodaties, van budgetvriendelijke hostels tot luxe resorts. Bezoekers kunnen genieten van alles, van villa’s aan het strand tot appartementencomplexen in het hart van de stad.

Over het algemeen is Maspalomas een geweldige bestemming voor reizigers die willen genieten van de zon, willen genieten van het nachtleven en de warme en gastvrije sfeer willen ervaren van een van ‘s werelds meest LGBTQ + -vriendelijke bestemmingen.

Hotel specials

Duinen

De duinen van Maspalomas, gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria in de stad Maspalomas, zijn een uniek natuurwonder dat toeristen van over de hele wereld trekt. Deze duinen maken deel uit van het natuurreservaat Maspalomas, een beschermd gebied van meer dan 400 hectare.

De duinen bestaan uit goudkleurig zand dat door de wind is meegevoerd en in de loop van de tijd langs de kust is afgezet. Ze strekken zich kilometers lang uit langs de kustlijn en bieden een prachtige achtergrond om te zonnebaden, wandelen en verkennen.

Natuurschoon

De duinen zijn de thuisbasis van een verscheidenheid aan planten- en dierenleven, waaronder verschillende soorten hagedissen en vogels. Bezoekers kunnen rondleidingen door het reservaat volgen om meer te weten te komen over de lokale ecologie en het unieke ecosysteem van de duinen.

Veel bezoekers van Maspalomas komen speciaal om de duinen te zien en te genieten van het prachtige landschap. Het gebied is vooral populair om te wandelen en te genieten van het uitzicht, evenals voor fotomomenten.

Een van de beroemdste plekken in de duinen is het El Oasis-gebied, met een lagune omringd door palmbomen en andere vegetatie. Het gebied is een populaire plek om vogels te kijken en te ontspannen in de schaduw.

Over het algemeen zijn de duinen van Maspalomas een must-see bestemming voor iedereen die Gran Canaria bezoekt. Of u nu wilt wandelen, zonnebaden of gewoon genieten van de natuurlijke schoonheid van het gebied, de duinen bieden een unieke en onvergetelijke ervaring.

In de duinen kan je ook naar hartelust gaan cruisen >

Houd wel rekening met de natuur

Duinen Maspalomas bossen en struiken natuur

Excursies

Wij hebben een paar excursies in de buurt gevonden

De leukste attractie in de buurt