puerto-de-mogan-haven-gay-gran-canaria

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán is een charmant vakantieoord aan de zuidkust van Gran Canaria, gelegen in het meest westelijke deel van het eiland. Het staat bekend om zijn pittoreske vissershaven, kleurrijke huizen, smalle straatjes en een netwerk van grachten die het de bijnaam “Klein Venetië” hebben gegeven.

Het is een populaire bestemming onder toeristen vanwege de aantrekkelijke mix van zon, zee en strand, samen met een ontspannen sfeer en een breed scala aan activiteiten. Er zijn tal van bars, restaurants en winkels in de buurt van de haven, evenals een levendige markt die twee keer per week wordt gehouden.

Boottochten

Daarnaast biedt Puerto de Mogán verschillende watersportactiviteiten, zoals jetskiën, duiken en zeilen. Het is ook mogelijk om boottochten te maken naar nabijgelegen bezienswaardigheden, zoals de kliffen van Los Gigantes en het eiland Tenerife.

Het resort is relatief rustig in vergelijking met sommige van de meer levendige toeristische hotspots op het eiland, waardoor het een goede keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie aan de kust van Gran Canaria.

gran-canaria-Puerto de Mogán

Vissersdorp

Het meest westelijke vakantieoord aan de zuidkust van Gran Canaria, is een pittoreske haven, een charmant vissersdorpje, een jachthaven en een chique vakantiebestemming in één. 

Het uitgestrekte gouden zand op dit uitstekende en goed beschermde strand maakt het een favoriet bij gezinnen. 

Het heldere water is kalm en de zee rond de golfbreker is een geweldige plek om te snorkelen, want er is een verscheidenheid aan vissen te spotten. 

Bezoekers kunnen ook de fascinerende onderwaterwereld verkennen door een tocht te maken op een gele onderzeeër of wat tijd door te brengen op een diepzeevissersboot en tonijnen of marlijnen van wereldformaat te vangen. 

Strand

Er zijn ligbedden, parasols, waterfietsen en kano’s te huur en kiosken met koele drankjes en snacks.

Dit is een luxe vakantieoord met als doel kwaliteit te bieden boven kwantiteit voor veeleisende vakantiegangers die liever een ontspannen omgeving hebben dan de drukte.

Weg van het strand is een netwerk van kanalen en bruggen, daarom wordt Puerto de Mogán vaak omschreven als ‘Klein Venetië’.

Bezoekers kunnen genieten van een aangename wandeling door de haven, met een goede selectie aan winkels en uitstekende visrestaurants. 

Er zijn plaatsen om te parkeren op de weg en een parkeerplaats dicht bij het strand. Er rijden regelmatig bussen en er is een taxistandplaats.

canary-islands-Puerto de Mogán-gay-gran-canaria

Op vijf minuten rijden ligt het mooie pittoreske strand van Playa Taurito, een rustgevende plek om te ontspannen in de zon. 

Dit gebied is omgeven door prachtige kliffen, heeft kalm, warm water en verschillende restaurants in de buurt van het zachte stuk zand. 

Aanbieding accomodaties

Deel het met je vrienden…