gran-canaria-strand

Gran Canaria strand

Strand en duinen van Maspalomas

Wandelen langs de kustlijn beginnend bij de vuurtoren in Maspalomas .

Wandelen over de zandduinen beginnend bij het Riu Hotel in Playa del Ingles.

De kustlijn / strand-optie is ongeveer 15 minuten lopen en door de duinen misschien 20 als je nergens stopt.  Wandelen langs het strand is verreweg het gemakkelijkst, het is allemaal vlak, je krijgt de zeewind als die er is, dus niet zo heet en het is leuk mensen kijken terwijl je meegaat.

Het eerste deel van het strand is waar de gezinnen verblijven, net voorbij paren en vriendengroepen.

Net voorbij is bar nummer 4 waar het nudisten zonnebaden begint (niet verplicht, maar veel doen) en daarna komt bar nummer 7, het homostrand. 

Hier beslissen veel jongens naak te gaan zonnebaden het is meestal gemixt.

Er hangt altijd luide dansmuziek uit de bar en een grote menigte (vooral in het weekend). Ligbedden zijn ca. 5/6,- voor de dag en of  parasols. 

Tip: Neem ook een fles water of iets mee, want natuurlijk zijn er geen supermarktprijzen op het strand, alleen luxe bar prijzen.

Naar het strand gaan over de zandduinen

Duinen-maspalomas

De interessantere route denk er echter aan dat het niet allemaal vlak is en dat de duinen een briesje doorlaten, zodat het op sommige dagen moeilijk en warm kan zijn.

Je zult niet verdwalen zoals je kunt zien waar de oceaan is, maar ook is het een drukke route met veel homo´s dus volg ze als ze op weg zijn naar het water.

Bekijk het gay strand van Gran Canaria >

Een deel van het plezier voor sommigen is om zover te gaan als de struiken dan dat deel van de duinen te verkennen, omdat het een populair gebied is voor cruising, vooral op de terugweg rond 17.00 uur.

Als je die route wilt gaan, ga je naar de onderkant van de hoofdstraat in Playa del Ingles (Avenida Tirajana) tot je bij het Riu Hotel komt.  Er is een boog waar je doorheen kunt lopen om door te gaan naar waar de duinen beginnen.

Als je daar een taxi neemt, hoewel het hotel in Playa del Ingles ligt, wordt het eigenlijk het Riu Palace Maspalomas genoemd.

Playa del Ingles strand

Dit maakt ook deel uit van het strand van Maspalomas, waar het deel in het midden steekt waar de ene stopt en de andere begint. Als het niet belangrijk is om op een homostrand te zijn, is het veel handiger om bij het begin van het strand van Playa del Ingles te blijven.

Er is een groot commercieel gebied daar met een enorme keuze aan restaurants inclusief McDonalds.  Bars en cafés plus enkele winkels.  Het gebied heet Annexo II, dus als je een taxi neemt, vraag dat dan.

Je kunt eigenlijk een paar meter strand over lopen en een ligbed of plekje voor je handdoek vinden.

Als je honger hebt, heb je in 2 minuten al die restaurants om uit te kiezen plus supermarkten om drankjes te kopen enzovoort.

Het eerste deel van elk strand heeft de Blauwe Vlag gekregen, hoewel het middenstuk dat niet is.

 Als je echt een strand buiten de gebaande paden wilt vinden, is er iets anders om de routine te doorbreken.

 Misschien is hieronder een lijst met alternatieven, slechts een handvol, want er zijn nog 50-100 meer verlaten stranden, kleinere en moeilijk te vinden stranden op het eiland.  

Bahia de Santa Agueda

Als je vanuit Puerto Rico (richting Maspalomas) naar het westen rijdt en door Arguineguin rijdt, vlak voor het naderen van de snelweg is er een splitsing naar rechts om je naar de weg C812 te brengen. Als je deze weg 10 minuten volgt, kom je bij de baai van Santa Agueda en verschillende kleine, nog niet zo goed ontdekte stranden.

Deze stranden zijn vooral bekend bij de lokale bevolking en weinig toeristen, maar krijgen het erg, erg druk op zaterdag en zondag als de bevolking van het eiland uit het noorden komt om ervan te genieten. De stranden zijn populair bij nudisten, hoewel elk is gemengd.

Strand van Amadores (tip)

gran-canaria-Amadores-strand

Aan de westkant van het strand is een promenade aangelegd die u meeneemt naar een wandeling langs de kliffen die uitkijken over de oceaan, een paar kilometer verderop naar een nieuw strand dat is aangelegd, het strand van “Amadores”.

De wandeling langs de kust alleen al is de moeite van het bekijken waard en brengt je naar de buitenwijken van het resort.

 Dit nieuwe strand is meer dan twee keer zo groot als het huidige strand, maar het zand is hier het voetvriendelijke zand in koraalstijl, bijna wit van kleur.  Het geeft de oceaan een kristalblauwe kleur en het hele gebied lijkt meer Caribbean dan Atlantisch.

Toegang tot het strand is probleemloos en gratis en er zijn veel winkels, bars en eetgelegenheden. Ook het Nederlandse eetcafe van de zoon van Marianne Weber is de moeite waard. En ze hebben een Hollandse kaart!

Aangezien de omgeving nog steeds in ontwikkeling is, is het verre bouwgeluid het enige dat hier een dag kan overheersen, maar het is gewoon geluid. Het strand maakt alles goed..

Tip: Bezoek het cafe van de zoon van zangeres Marianne Weber En regelmatig kom je haar hier zelf ook tegen..

Puerto Rico

Puerto Rico heeft twee openbare stranden.  De belangrijkste hieronder afgebeeld is een paar minuten lopen van de lokale bushaltes.

Ook dit strand is in het weekend erg populair bij de lokale bevolking. Dit heeft je meer traditionele zand dat je voeten rauw verbrandt op een warme dag! 

gran-canaria-Puerto Rico-strand

De helft van het strand is gereserveerd met ligbedden, de andere helft is uw traditionele handdoek op het zandgedeelte. Er is een stenen steiger of golfbreker die is gebouwd en ook is voorbehouden aan ligbedden.

Ze kosten je € 5,- per dag, een parasol een extra € 2,50. De faciliteiten aan het strand omvatten alles wat u nodig heeft, inclusief een waterglijbaan.

Er zijn openbare toiletten, tientallen restaurants, cafés en bars, winkels met strandaccessoires, van handdoeken tot springkussens en veel meer..

BOOT TRIP

Vanuit de havens van verschillende plaatsen is het mogelijk een boot trip naar een andere haven te boeken

je vaart dan in ca. een half uur tot een uur naar een andere plaats toe, en later op de dag vaar je gewoon weer terug.

Bekijk de mogelijkheden en boek gelijk een vaar ticket hier onder.

Anfi Beach

Als je een auto hebt gehuurd en van iets meer luxe houdt, dan is dit een aanrader! Het is gemaakt als onderdeel van het 5-sterren luxe Anfi del Mar-complex, maar alle stranden van het eiland moeten toegankelijk zijn voor het publiek, er zijn geen privéstranden.

Het is een klein strand aan de kust van Mogán in het zuiden van Gran Canaria. Het is geïntegreerd in een urbanisatie maar is voor openbaar gebruik. Het bestaat uit blond zand en is 80 meter lang en 35 meter breed.

Voorheen stond het bekend als “La verga. Het gebied heeft een nabijgelegen winkelcentrum, een promenade met terrassen en restaurants, een sportpier en een klein eiland met een tropisch park.

Diensten: nautische sportactiviteiten, verhuur van nautische uitrusting, verhuur van parasols, Openbare toiletten, hangmatdouches, strandschoonmaak, afvalbakken, vuilnisophaaldienst, openbare telefoons, aangelegde groene zones.

Vermijd het aan het einde van het weekend, aangezien alle bewoners daar naartoe gaan en absoluut vol zijn!

anfi beach gran canaria

Je vindt het aan de zuidkant van Arguineguin, eenmaal in het gebied is het goed aangegeven, hoewel je iedereen ziet parkeren net op het moment dat je de weg afslaat om naar beneden te gaan.

Er is geen parkeergelegenheid direct aan het strand, maar het is slechts vijf minuten lopen naar beneden.

 Al onze andere stranden zijn vulkanisch zand dat opwarmt met de zon. Dit is Caribisch wit zand (speciaal geïmporteerd) dus blijft de hele dag koel en is veel fijner. 

Langs het strand is een leuke keuze aan zeer leuke cafés, bars en restaurants, er is een winkelcentrum en alle watersporten die je maar kunt bedenken.

Een leuk dagje uit met de auto is helemaal naar Mogan voor de ochtend en dan op de terugweg hier voor de middag.

San Agustin en Bahia Feliz

De eerste van de vele resorts als je vanuit het vliegveld naar het zuiden gaat, een van de meest karakteristieke stranden.

Verschillende grind / steenstranden en kleine baaien rond Bahia Feliz met een mooi “Canarisch dorp”, waar een aantal leuke restaurants en bars zijn voor een hapje en een lunch.

Aangrenzend, een 2 minuten rijden verder naar het zuiden is San Agustin. Een veel groter resort, minder karakter, maar sommige chique hotels en appartementen en veel zandstrand.

Als groter resort zijn er veel restaurants en bars aan het strand en een groot commercieel centrum in het zuiden.  San Agustin heeft een boulevard langs de zee die 7 of 8 kilometer lang is.

Las Burras

Zeer mooie en populaire strand in het uiterste zuiden van San Agustin, het laatste strand voordat je het strand en de duinen bij Playa del Ingles krijgt.

Een grote parkeerplaats tegenover maar een drukke weg om over te steken om bij het strand te komen, op slechts 50 meter lopen maar wees voorzichtig.

Aan het eind van het strand, misschien een 5-10 minuten wandeling van het zand is het commerciële centrum van San Agustin zo veel restaurants en bars daar voor de lunch, en aan het strand zelf.


Er zijn genoeg stranden te vinden die hier nog niet vermeld staan . Rij gewoon met de huurauto en dat brengt je vanzelf nog naar prachtige stranden..