Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas

Las Palmas is de hoofdstad van Gran Canaria, een van de Canarische Eilanden van Spanje. De stad biedt een combinatie van rijke geschiedenis, mooie stranden en een levendige stedelijke sfeer.

De stad Las Palmas de Gran Canaria, vaak eenvoudigweg Las Palmas genoemd, is de hoofdstad van Gran Canaria en ook een van de twee hoofdsteden van de Canarische Eilanden, samen met Santa Cruz de Tenerife.

Hier is wat aanvullende informatie:

 1. Geschiedenis: Las Palmas werd in 1478 gesticht door de Spanjaarden en heeft een rijke geschiedenis die wordt weerspiegeld in de architectuur en musea van de stad.
 2. Bevolking: Het is de grootste stad van de Canarische Eilanden en een belangrijk cultureel, economisch en politiek centrum voor de archipel.
 3. Klimaat: Las Palmas heeft een zeer mild en aangenaam klimaat gedurende het hele jaar, wat het een populaire bestemming maakt voor toeristen, vooral tijdens de wintermaanden in Europa.
 4. Cultuur: De stad heeft tal van culturele evenementen, theaters, musea en kunstgalerijen. Het Alfredo Kraus Auditorium is een van de belangrijkste bezienswaardigheden, gelegen aan het strand van Las Canteras.
 5. Economie: Las Palmas is niet alleen een toeristisch centrum, maar speelt ook een belangrijke rol in handel, administratie, en heeft een belangrijke zeehaven, de Puerto de La Luz, die fungeert als een belangrijk knooppunt tussen Europa, Afrika en Amerika.

Of je nu geïnteresseerd bent in het strand, de historische bezienswaardigheden of de moderne stedelijke sfeer, Las Palmas biedt een diverse mix van ervaringen voor bezoekers en bewoners.

Aanbiedingen

Hoogtepunten

Hier zijn enkele hoogtepunten en informatie over Las Palmas:

Playa de Las Canteras:

Dit is een van de meest beroemde stadsstranden ter wereld en strekt zich uit over 3 kilometer. De lange boulevard langs het strand zit vol met cafés, restaurants en winkels.

Een natuurlijk rif, bekend als “La Barra”, beschermt een deel van het strand en creëert een kalme lagune, ideaal om te zwemmen en snorkelen.

Playa de Las Canteras:

Dit is een van de meest beroemde stadsstranden ter wereld en strekt zich uit over 3 kilometer. De lange boulevard langs het strand zit vol met cafés, restaurants en winkels.

Een natuurlijk rif, bekend als “La Barra”, beschermt een deel van het strand en creëert een kalme lagune, ideaal om te zwemmen en snorkelen.

Casa de Colón:

Dit historische museum is gewijd aan de reizen van Christoffel Columbus naar Amerika.

Het is gevestigd in een prachtig koloniaal huis en presenteert tentoonstellingen over Columbus’ reizen en de maritieme geschiedenis van de Canarische Eilanden.

Santa Ana Kathedraal:

Gelegen in het historische Vegueta district, is dit een indrukwekkende kathedraal die een mix is van verschillende architecturale stijlen.

Triana:

Een van de belangrijkste winkelstraten in Las Palmas, deze straat en de omliggende zijstraten bieden een mix van traditionele boetieks, moderne winkels en gezellige cafés.

Uit tips

Verken de stad met de hop-on-hop-off bus

De hop-on-hop-off bus is een populaire manier voor toeristen om verschillende steden over de hele wereld te verkennen, waaronder Las Palmas de Gran Canaria.

Deze bussen rijden meestal vaste routes langs verschillende bezienswaardigheden en stellen passagiers in staat om naar believen op en af te stappen bij elke halte.

Overzicht tour

Wat je mag verwachten bij het verkennen van Las Palmas in een hop-on-hop-off bus:

 1. Handige Routes: De meeste hop-on-hop-off bussen in Las Palmas rijden een route die de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van de stad omvat.
 2. Bezienswaardigheden: Enkele van de typische haltes in Las Palmas zijn:
  • Playa de Las Canteras: Het beroemde stadsstrand.
  • Santa Ana Kathedraal: Gelegen in het historische Vegueta district.
  • Casa de Colón: Een museum gewijd aan Christoffel Columbus.
  • Teatro Pérez Galdós: Een belangrijk historisch theater in de stad.
  • Jardin Canario: De grootste botanische tuin in Spanje.
  • El Muelle Shopping Mall: Een populair winkelcentrum.
 3. Flexibiliteit: Je kunt zoveel tijd doorbrengen als je wilt bij elke halte en daarna de volgende bus nemen. Bussen komen meestal om de 20-30 minuten.
 4. Audiogids: De meeste bussen zijn uitgerust met een audiogids beschikbaar in meerdere talen, inclusief (maar niet beperkt tot) Spaans, Engels, Duits en Frans.
 5. Prijs: Een ticket is meestal 24 uur geldig, wat betekent dat je de volgende dag weer kunt opstappen als je je tour niet op één dag hebt voltooid. Er zijn vaak ook opties voor langere tickets, zoals een 48-uurs pas.
 6. Aanvullende diensten: Sommige hop-on-hop-off busmaatschappijen bieden speciale pakketten of kortingen aan voor andere attracties in de stad, zoals musea of boottochten.

Als je van plan bent om Las Palmas te verkennen met een hop-on-hop-off bus, dan is het een goed idee om van tevoren te controleren welke routes en haltes er beschikbaar zijn.

Boek direct

Shop till you drop

El Muelle Shopping Mall:

Gelegen naast het Santa Catalina park, dit moderne winkelcentrum biedt een scala aan winkels, restaurants en entertainmentopties.

Dit moet je zien

Jardin Canario:

Dit is de grootste botanische tuin in Spanje, en deze tuin is gewijd aan de bescherming van de endemische planten van de Canarische Eilanden.

Mercado de Vegueta:

Een traditionele markt waar je verse producten, kaas, vleeswaren en andere lokale specialiteiten kunt kopen.

Nachtleven:

Las Palmas biedt een bruisend nachtleven met veel bars, clubs en restaurants die tot laat open blijven.

Het heeft ook een actieve LGBTQ+-scene, hoewel deze kleiner is dan die in Playa del Inglés.

Las Palmas de Gran Canaria heeft een bruisend nachtleven dat een mix biedt van lokale tradities en moderne invloeden.

Of je nu op zoek bent naar traditionele tapasbars, trendy nachtclubs, live muziek, of rustige lounges, Las Palmas heeft het allemaal.

Enkele hoogtepunten van het nachtleven:

 1. Tapasbars: In Spanje is het gebruikelijk om ‘s avonds uit te gaan voor tapas. Veel bars in Las Palmas serveren een verscheidenheid aan tapas, variërend van traditionele Spaanse gerechten tot moderne fusion creaties.
 2. Het historische district Vegueta heeft veel van deze tapasbars, vaak in historische gebouwen met een authentieke sfeer.
 3. Clubs en Discotheken: Voor degenen die willen dansen, heeft Las Palmas verschillende nachtclubs die een scala aan muziekstijlen bieden
 4. Live Muziek: Er zijn verschillende locaties in de stad waar je kunt genieten van live muziek, van traditionele Spaanse flamenco tot rock en jazz.
 5. Beach Clubs: Aangezien Las Palmas aan de kust ligt, zijn er ook enkele beach clubs, vooral bij Playa de Las Canteras, waar je kunt genieten van muziek, drankjes en de zee.
 6. Cafés en Terrassen: Voor een rustigere avond zijn er tal van cafés en terrassen, ideaal voor een relaxte avond.
 7. Culturele Evenementen: Regelmatig worden er culturele avondevenementen georganiseerd in de stad, zoals theatervoorstellingen, filmvertoningen en kunsttentoonstellingen.
 8. LGBTQ+-scene: Hoewel het LGBTQ+-nachtleven in Playa del Inglés in het zuiden van Gran Canaria beroemder is, heeft Las Palmas ook enkele gay bars en clubs die populair zijn bij zowel de lokale bevolking als toeristen.

Tip: Voor de beste ervaring is het een goed idee om lokale bewoners of het personeel van je accommodatie om aanbevelingen te vragen.

Aangezien zij vaak de beste en meest actuele informatie hebben over waar het ‘s avonds gebeurt in de stad.

las palmas-haven-cruise-free

Jaarlijkse evenementen:

Las Palmas is gastheer voor verschillende festivals en evenementen gedurende het jaar, waaronder het Carnaval van Las Palmas in februari.

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, strandactiviteiten of gewoon genieten van de Canarische sfeer… Las Palmas heeft veel te bieden voor bezoekers.

Excursies