hotspots op Gran Canaria

Dit moet je zien op Gran Canaria

26 april 2022 Door lastminute Uit

12 plekken die je echt niet mag missen op Gran Canaria

De mooiste hotspots en 12 best te bezoeken plaatsen op dit miniatuurcontinent. Ontdek zelf de geheimen van Gran Canaria!

Duinen van Maspalomas

Voer in navigatie plaats: SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA


In het zuiden van Gran Canaria vind je een gouden zandwoestijn die precies daar verscheen waar je hem het minst zou verwachten.

De duinen van Maspalomas verrukken reizigers met bijna duizend hectare zand aan de oevers van de Atlantische Oceaan, naast de vertrouwde vuurtoren die hen sinds 1890 de weg wijst, aan het begin van de boulevard.

duinen-maspalomas-gran-canaria

Puerto de Mogán

Voer in navigatie plaats: MOGAN

Dit kustplaatsje verbergt eindeloze geheime plekjes, kleurrijke straatjes en smalle grachten, wachtend om ontdekt te worden door bezoekers.

Experts op het gebied van het goede leven kletsen je oren van het lijf in de vele bars tussen bougainvillea en lachen, ze hebben niets meer nodig dan een prachtige zonsondergang en kaarslicht.

Vanuit de haven kan je vele andere plaatsen ook bezoeken met een toeristenboot

gran-canaria-Puerto de Mogán

Teror de oude stad

Voer in navigatie plaats: TEROR

Teror de oude stad ook wel The Old Town verbergt een van de grootste schatten.

Dit dorpje, gelegen in het hart van het eiland, herbergt geplaveide straatjes, hangende balkons en, als je er doorloopt, een zeer oude basiliek die dateert uit de 18e eeuw, uitgeroepen tot een plaats van openbaar belang.

Deze plaats heeft een grote symbolische waarde voor alle eilandbewoners, de thuisbasis van Our Lady of the Pines, de patroonheilige van het eiland.

Roque Nublo

Voer in navigatie plaats: TEJEDA


Je vindt het op een geweldige maar kleine plaats die bijna de lucht raakt. Veel mensen noemen het de zoon van de vulkaan. Als je het helemaal naar de basis haalt, begrijp je waarom.

We hebben het over Roque Nublo, ons eilandsembleem dat almachtig op ons neerkijkt vanaf een buitengewone plek.

In de omgeving wordt u beloond met een aantal indrukwekkende uitzichten en een maanlandschap waardoor u zich een astronaut voelt die een andere wereld verkent.

Botanische tuin

Voer in navigatie plaats: TAFIRA bij LAS PALMAS

Gelegen in Tafira, zeer dicht bij de hoofdstad, vindt u een plek waar u zich kunt onderdompelen in de diepste natuur en de rijkdom van de Macaronesische flora kunt ontdekken.

Een unieke botanische tuin op het eiland, gecreëerd in 1952 door een buitengewone Zweed, Eric Ragnor Sventenius, wiens droom om al deze botanische rijkdom te verzamelen, is uitgekomen in deze schatkamer van de natuur, op slechts een steenworp afstand van de stad.

ALS JE VAN PLANTEN EN NATUUR HOUD IS DIT DE PLEK OM TE ZIEN!

Strand van Las Canteras

Voer in navigatie plaats: Las CANTERAS bij LAS PALMAS

Midden in bij de hoofdstad van Gran Canaria, is er een enorm aquarium waar de vissen vrij rondlopen, Las Canteras, op slechts een paar meter van de stad.

Een eindeloos strand met een verrassende zeebodem, geflankeerd door een barrière van natuursteen en zelfs met koraal.

Een levendig stadsstrand, passend bij de stad zelf – mis het niet als je de hoofdstad bezoekt.

Risco Caído y las Montañas Sagradas

Voer in navigatie plaats: ARTENARA / TEJEDA / GÁLDAR / AGAETE

Onlangs geclassificeerd als UNESCO-werelderfgoed, heeft de reeks grotten die de Risco Caído en het heilige gebergte vormen, bewondering van over de hele wereld gekregen.

Een archeologische groepering die een groot deel van de top en de steden Tejeda, Artenara en de hooglanden van Gáldar en Agaete omvat.

In Artenara kun je een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum, waar je je kunt verdiepen in de wereld van de aboriginals en meer te weten kunt komen over een cultuur die meer dan 1500 jaar geïsoleerd heeft overleefd.

Ontdek de mysteries die verborgen zijn achter de Risco Caído, waar onze voorouders het verstrijken van de tijd en de seizoenen meer dan 800 jaar geleden maakten.

Het dorp Fataga

Voer in navigatie plaats: SAN BARTOLOMÉ DE TIRAJANA of FATAGA

Verborgen voor het lawaai en de hitte in het zuiden van Gran Canaria, vindt u een klein witgekalkt dorp genesteld tussen de ravijnen dat de naam Fataga draagt.

Een ravijn bekroond door een vallei met duizend palmbomen, op slechts enkele kilometers van een van de grootste toeristencomplexen in het zuiden van Gran Canaria, ver weg van de drukte.

Een klein dorps hoekje met veel charme, smalle straatjes en stenen huizen, verborgen in een vallei die wordt omzoomd door indrukwekkende rotsen die je zonder problemen zult vinden omdat de witte huizen letterlijk schitteren op zonnige dagen.

Ravijn van Guayadeque

Voer in navigatie plaats: INGENIO / AGÜIMES

De Ravijn van Guayadeque is de kleine natuurlijke parel die wordt gedeeld tussen de steden Ingenio en Agüimes, op slechts een steenworp afstand van het zuiden van Gran Canaria.

Onder de palmbomen in het ravijn vind je een lang spoor van voetafdrukken die ons terugvoeren naar de vroegere bewoners van het eiland.

Een ontmoetingsplaats voor verschillende culturen, de zuidelijke dorpen Ingenio en Agüimes behouden nog steeds deze historische essentie die te zien is in hun oude steden.

Puerto de las Nieves

Navigatie plaats: AGAETE

Dit is de ideale plek om te verdwalen om jezelf weer terug te vinden, een favoriete plek voor veel eilandbewoners en bezoekers is de Puerto de las Nieves.

De cafés op en langs de boulevard straat, de natuurlijke zwembaden of een zonsondergang die afscheid neemt van elke dag naast een verbazingwekkende klif die het decor vormt voor Agaete.

Een klein vissersdorpje waar u uw problemen en zorgen achter u kunt laten.

Pico de los Pozos de la Nieve

Voor navigatie: Uitzichtpunt TEJEDA of Pozos de la Nieve

Op Gran Canaria kun je echt over een zee van wolken vliegen. Je vindt het hoogste punt in het hart van het eiland, 1956 meter boven de zeespiegel.

Daarboven voel je je klein terwijl je naar de unieke show van de natuur kijkt, waardoor de klim naar de top van Las Nieves echt de moeite waard is.

Kijk hoe Teide over een dikke zee van wolken zweeft vanaf een balkon met het meest buitengewone uitzicht op het hele eiland.

Caldera de Bandama

Voer in navigatie plaats: Caldera de Bandama naast LAS PALMAS DE GRAN CANARIA

Precies waar je het het minst verwacht, kom je een geweldige plek tegen, de Caldera de Bandama.

Heel dicht bij de wijngaarden in Tafira, op slechts 20 minuten van de stad, verschijnt uit het niets een vulkanisch bekken, dat dagjesmensen uitdaagt om de best verborgen wijnpers in de wijde omtrek te vinden.

200 meter diep en meer dan 1000 breed, deze perfecte holte is praktisch intact gehouden.

Verschillende wandelpaden wijzen je de weg eromheen of brengen je zelfs naar het hart van dit verborgen bassin.